Zanim śliwki zostaną zamknięte w chłodni to trzeba będzie zrobić kilka zabiegów. Pierwsze, co robimy to składamy jeden gatunek śliwek w jednej chłodni. To bardzo ważne. Śliwki trzeba przebrać tak żeby zgniłych i uszkodzonych tam nie było.
Teraz zaczyna się proces obniżania temperatury w komorze. Jeśli śliwki czy na dole czy na górze są w tej samej temperaturze to komorę należy otworzyć. Wietrzymy ją przez około dwadzieścia do trzydziestu minut. Po tym czasie do wody dodajemy preparat, który będzie niszczył etylen, który jeszcze w komorze pozostał.
To bardzo ważne żeby dobrać taką ilość, jaka będzie bezpieczna, ale i skuteczna. Wystarczy, że będziemy przeliczać ilość preparatu na pojemność komory liczoną w metrach sześciennych, a wszystko będzie tak jak trzeba i na pewno efekt końcowy będzie dla nas bardzo zadowalający.
Co dalej należy zrobić?
Preparat wraz z jabłkami trzeba będzie zamknąć w komorze na dobę. Przez ten czas będą tam zachodzimy różne procesy. Po dobie otwieramy komorę i znowu ją wietrzymy. Jeśli wszystko wywietrzyliśmy to zamykamy i otwieramy dopiero wtedy, kiedy chcemy sprzedać śliwki po bardzo dobrej cenie. Tym preparatem, który powinien się znaleźć przed zamknięciem komory jest FruitSmart.
Jest to nasz rodzimy preparat, który charakteryzuje się bardzo wysoką skutecznością. Jest tani i wiele go nie potrzeba do każdej komory, dlatego na pewno taka oferta powinna nas zainteresować. Przechowywanie śliwek z wykorzystaniem tego środka jest o wiele łatwiejsze i wiele osób z tego korzysta. Jeśli my chcemy mieć świeże i ładne śliwki to również musimy się tym zainteresować, bo naprawdę warto. Osoby zainteresowane preparatem mogą więcej informacji na jego temat znaleźć na stronie internetowej długie przechowywanie śliwek. Mamy dokładnie opisane, co wchodzi w skład tego środka do chłodni, ale mamy również krok po kroku opisane jak go stosować żeby zwiększyć jego skuteczność. Trzeba się stosować do tych zaleceń, a wtedy wszystko przebiegnie dokładnie tak jak sobie tego życzymy.